недеља, 9. мај 2021.

10. МЕМОРИЈАЛ СРБОЉУБА СТАНКОВИЋА



 

ЕНИГМАТСКИ КЛУБ "НОВА ЗАГОНЕТКА"

 

Организује традиционално

 

ТАКМИЧЕЊЕ У САСТАВЉАЊУ СЛОВНИХ РЕБУСА И ИНДИРЕКАТА

10. "Меморијал Србољуба Станковића"

 

Такмичење се организује у следећим дисциплинама:

1. Чист словни ребус (једнословни, вишесловни или са речима)

2. Комбиновани словни ребус (са словима, бројевима, знацима, симболима)

3. Индирект у свим варијантама (синоним поставке, израз који се логички наслања на поставку или произилази из ње, узимање, недостајање или наглашавање одређених делова синонима или асоцијације поставке и слично)

 

Општа такмичарска правила:

1. Може се учествовати у једној или више дисциплина, са највише 15 састава по једној и са највише три ауторске шифре укупно.

2. Сваки рад, са назнаком шифре аутора, мора бити коректно и потпуно представљен са решењем, a на посебном папиру А5 формата.

3. Радови се могу састављати у складу са опште прихваћеним правилима, али и на основу нових идеја и развојних путева предметних загонетака.

4. Код оцењивања радова узимаће се у обзир оригиналност, маштовитост, духовитост и комбинаторика поставке, као и ефектност решења.

5. Један од критеријума у вредновању ребуса биће и "економичност" рада, тј. разлика између броја слова решења и броја слова у поставци.

6. Разломачка црта у ребусима неће се третирати као посебан знак.

7. У обзир долазе све варијације индиреката: наставак поставке, синоним или асоцијација за поставку, узимање, недостајање или наглашавање одређених делова синонима или асоцијације поставке и слично.

8. Такмичарски радови који не испуњавају наведене пропозиције биће дисквалификовани, без обзира на њихов квалитет.

 

Општи услови конкурса:

1. Радове ће оцењивати жири, који ће бити накнадно одређен. Одлуке жирија су коначне,а чланови жирија немају право учешћа у такмичењу.

2. Аутори радова ће бити откривени тек по завршетку рада жирија и одређивања коначног пласмана.

3. За све такмичарске дисциплине, за ауторе три најбоље пласирана састава, биће обезбеђене одговарајуће награде.

4. Радове слати под шифром на адресу: ЕК "Нова загонетка" (за Мирослава Лазаревића), 11070 Београд, Булевар Арсенија Чарнојевића 124, улаз 3, стан 26.

5. У другој мањој затвореној коверти у истој пошиљци треба ставити  идентификацију шифре, са именом и презименом аутора, кућном и електронском адресом и бројем телефона.

6. Рок за слање радова је 30. новембар 2021. године.

 

Београд, 30. април 2021. године

  

             Председништво ЕК "Нова загонетка"

 


Нема коментара:

Постави коментар

Коментарисање је у начелу слободно. Увредљиви, спам/бот, малициозни, коментари који износе очигледне неистине и/или клевете, неће бити објављени.