понедељак, 28. септембар 2020.

ПЛАН РАДА ЗА 2020 – 2021. ГОДИНУ

 

У наредном периоду у Клубу се, оквирно, планирају следеће активности:

1. Годишња скупштина и седнице Председништва клуба

Редовна Годишња скупштина Клуба, уколико епидемиолошке околности буду дозвољавале, одржаће се до краја јуна 2021. године.

По потреби ће се држати отворене седнице Председништва Клуба, али ће се због епидемије коронавируса највероватније контакти чланова Председништва остваривати телефонским путем или електронским путем преко Интернета.


2. Издавање информативно – теоретског листа «Весник»

У наредном периоду планира се штампање четири броја клупског гласила «Весник». Ово ће зависити од укупих активности на енигматском небу Србије, добијених текстова и финансијске ситуације у Клубу.


3. Енигматска сарадња

Као и до сада, чланови Клуба имају пуну слободу избора сарадње, наравно без обавеза према Клубу. Уколико постоји интерес и друге стране, Клуб ће наставити сарадњу са Компанијом «Новости», као и са новосадским «Маркетпринтом», а тражиће, наравно, и друге могућности, што неће бити лако, јер се енигматски издавачи углавном оријентишу на свој енигматски кадар или користе готове компјутерске програме за пуњење страница својих енигматских издања, што је за њих јефтиније решење, без обзира на квалитет састава.


4. Издавање енигматских књига

У наредном периоду, сходно финансијској ситуацији, планира се рад на припреми и даљем издавању енигматских књига у оквиру клупске «Мале енигматске библиотеке» («Енигматски дванаестерац – први и други део» Мирослава Лазаревића, као и припрема књига о испуњаљкама Владете Тривунца и о енигматском опусу Миодрага Тошића Владете Тривунца и Јована Вуковића).


5. Енигматски скупови, сусрети, манифестације и такмичења

Учествоваће се на свим енигматским скуповима, сусретима, манифестацијама и такмичењима, уколико постоји позив или су они отвореног типа (Међународни сајам књига у Београду).

Наравно, због епидемиолошке ситуације у којој се налазимо, и даље је неизвесна организација енигматских скупова и сусрета, па ће комуницирање енигмата највише ићи путем E-mail порука, као и поштанским и електронским слањем радова за одређена такмичења, значи без физичких контаката.

Поред тога, Клуб ће расписати и 10. «Меморијал Србољуба Станковића», такмичења у састављању словних ребуса и индиреката, које се организује сваке друге године.


ПРЕДСЕДНИШТВО ЕК «НОВА ЗАГОНЕТКА»

Нема коментара:

Постави коментар

Коментарисање је у начелу слободно. Увредљиви, спам/бот, малициозни, коментари који износе очигледне неистине и/или клевете, неће бити објављени.